Om mig

Jeg er professor i pædagogisk psykologi. Som professor deler jeg min tid mellem forskning og undervisning. Siden jeg blev ph.d. i 1988 på en afhandlingen ”En socialpsykologisk undersøgelse af voksne under uddannelse”, har jeg været optaget af, hvordan psykologi kan anvendes til at løse samfundsmæssige problemstillinger. Min primære interesse i min forskning handler om interventioners socialpsykologi, og især hvordan kritiske hændelser (fx sociale begivenheder eller kroniske sygdomme) intervenerer i menneskers hverdag og ændrer deres håb, drømme og fremtidsforestillinger. Hjælp til udsatte børn og unge har fyldt meget i min forskning og vil også gøre det fremover.

Den pædagogiske vinkel har altid fyldt en del hos mig, og når undervisning og forskning går op i en højere enhed, er det en enorm oplevelse. Jeg har altid haft en stor lyst til at eksperimentere i min undervisning, og denne hjemmeside er det seneste forsøg. Tidligere har jeg eksperimenteret med case-baseret undervisning på den psykologiske kandidatuddannelse og formidlet universitetsviden til praktikere via en master i social integration.

Lidt fakta: Siden 1981 har jeg været ansat på Aarhus Universitet; i de første mange år i forholdsvis kortvarige ansættelser men fra 1993 som lektor og fra 2007 som professor. I perioden 1996-2001 var jeg studieleder på psykologuddannelsen ved Aarhus Universitet og fra 2003 til 2010 på master i social integration.